Caută
Close this search box.

Stil de comunicare sau comunicare cu stil?

Ambele!
Ca să îți construiești un stil de comunicare unic și autentic, ai nevoie mai întâi de toate să te cunoști foarte bine. Iată câteva întrebări la care ai nevoie să găsești răspuns înainte să începi să îți construiești un stil de comunicare:

  • Cine ești ca om?
  • Care sunt valorile tale?
  • Cât de aliniate sunt comportamentele tale cu valorile?
  • Cine ești când comunici într-un context profesional sau de business?
  • Ce te face unic?
  • Cum te simți în contexte de comunicare?
  • Ce transmiți?
  • Cât de conștient ești de cum comunici?

Știi de ce este atât de important acest proces de autocunoaștere? Pentru că el reprezintă temelia pe care vei construi. Rădăcinile prin care îți vei extrage seva necesară ca să comunici autentic, să te simți bine cu tine și să ai impact. 

Dacă tu faci o prezentare sau ții un discurs și tot ce vrei este să “scapi odată și să nu te mai uiți înapoi” ce crezi că va percepe publicul? În plus, dacă de fiecare dată când ești într-o astfel de situație perpetuezi același dialog și același comportament, cum te simți? Cine ești când faci asta? Cine ai putea să devii?

Nu există comunicare autentică fără cunoaștere autentică. Orice discurs sau prezentare nu pot fi mai bune decât nivelul omului care le face. Ca să ajungi să crești calitatea și impactul comunicării tale, ai nevoie de un proces de dezvoltare și de un mindset care să te susțină. 90 % mindset + 10 % tehnică și antrenament. 

Să începi direct cu tehnicile ți se va părea nenatural, nefiresc și te vei descuraja repede. Vei simți că nu ești tu. 

Să revenim la întrebarea de mai devreme și la răspunsul ei.  Stilul de comunicare se construiește cu tehnică și antrenament pe o bază prealabilă de autocunoaștere și dezvoltare. Comunicare cu stil înseamnă rafinare, aprofundare, încredere în cine ești. 

Mai întâi autocunoaștere și dezvoltare, apoi tehnică și antrenament și de-abia apoi rafinare și aprofundare.

Abonează-te la Newsletter

Îți trimit săptămânal idei, sfaturi și recomandări care să te inspire în comunicarea ta